Познавам убития днес бизнесмен само по физиономия. Участвал е в няколко форума, организирани от Министерството на икономиката. Нищо повече не мога да кажа за него. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV бившият министър на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски по повод днешното показно убийство в София на бизнесмена Петър Христов.

"Като политик мога да коментирам, че последните криминални инциденти са много неприятни. Всичко това става на фона предстоящото европредседателство. Това може да е удар срещу държавата и е нормално да се чуват гласове, че тя не си върши работата. Надявам се да не е така и тези инциденти да не са злонамерeни, а още по-малко свързани с председателството", обяви още Лукарски. Той коментира и темата за Истанбулската конвенция.

"Идеята на тази конвенция е уж да защитава жените от насилие, но се пропуска един факт. Една жена може да бъде насилвана от мъж, който се самоопределя като жена. Този пример в конвенцията липсва. Тази конвенция отваря широко вратите и за еднополовите бракове. Това може да донесе много проблеми на България при отказ да се признаят тези бракове. Нямам нищо против гейовете и еднополовото съжителство, но браковете не може да бъдат признати", категоричен беше Лукарски.