Георги Танчев-Манджата е избягал от затвора, защото се нуждаел от наркотици. Това казал затворникът на полицаите от Криминална полиция, които го задържаха днес сутринта.
Както БЛИЦ първи съобщи, Танчев бе задържан близо до пловдивския бул. "Мария Луиза" в квартирата на свой приятел наркоман. 

Последните няколко дни той прекарал в апартамента, като единствената му цел била да си набави необходимата доза. 

Мандажата е върнат в затвора, като е настанен в приемната. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение спрямо Георги Танчев по член 297 ал. 1 от Наказателния кодекс. Присъдата, която го очаква е до 3 години лишаване от свобода. Наказанието ще бъде добавено към присъдата, която той изтърпява в момента, пише trafficnews.bg.

Георги Танчев избяга на 10 април от обекта, на който бил назначен на работа. Манджата е осъден на 1 година затвор за разпространение на наркотици и е излежавал присъда си в ТПО "Хеброс". Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис" в квартал "Прослав".  Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра. 

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. До деня на бягството си Танчев е  изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.  Той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ „Хеброс“ към Затвора в  Пловдив. Съгласно Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, лишените от свобода, изтърпяващи наказание при първоначален „общ“ режим, могат да полагат труд на външни обекти. Георги Танчев е бил приведен в ЗООТ „Хеброс“ на 9 март 2018 г. Той е бил осъждан преди многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.