Двама маскирани нападнаха майката на общинския съветник от ГЕРБ в Сапарева баня Христо Милтенов – Снежана Милтенова, в магазина й и задигнаха оборота от 400 лв. и стек цигари. Грабежът е извършен около 21 часа в сряда.

Нападателите с качулки на главите нахлули в магазина и крещели с цяло гърло: “Дай парите!”. Снежана изпаднала в паника и буквално останала на място вцепенена. Хранителният магазин се намира в двора на къщата на семейството, но никой от близките й не разбрал какво се случва в момента. Единият от маскираните бръкнал в чекмеджето и извадил дневния оборот от 400 лв., другият, докато  пазел да не влезе някой клиент, грабнал един стек цигари и двамата избягали в тъмното. На метри от магазина се чул шум от запален двигател на автомобил, с който най-вероятно крадците са избягали, пише struma.bg.

Веднага от семейството позвънили на тел. 112 и на място са пристигнали криминалисти, които взели отпечатъци, оставени от крадците. Предполага се, че извършителите на грабежа са гастрольори, тъй като вчера са привикани всички от кримиконтингента, свързан с кражби и обири в Сапарева баня и Дупница в полицията. Разпитаните са имали желязно алиби. В магазина и извън него не е имало охранителни камери, на които могат да се видят крадците.

Бащата Георги Милтенов заяви, че никой от семейството му няма да коментира случилото се. Магазина беше отворен и работеше.
По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ