Дванадесет души са задържаните при масовата полицейска акция на територията на Бургаска област. Само за една седмица в резултат на проведената операция от служители на ОДМВР-Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения са иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества - пико, амфети, марихуана и друсан чай.

Образувани са 9 бързи производства и 6 преписки. От пресцентъра на ОДМВР-Бургас разпространиха най-характерните случаи:

- задържането на 22-годишен мъж от Карнобат, съхранявал в бельото си найлонова торбичка с близо 200 гр. зелена суха тревна маса / марихуана/

- задържането на 22-годишна криминално проявена бургазлийка, в дамската чанта на която са намерени и иззети : 48 жълти на цвят таблетки / амфетамин/

- задържането на 31-годишен помориец, в чийто дом, разположен на ул. „Черковна”, е намерена и иззета суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло 60 гр.

- задържането на 28-годишен мъж от с. Твърдица, в когото е открита суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло 5 гр., а в дома му – суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло от 1 кг.

- задържането на 22-годишен криминално проявен бургазлия, в чийто апартамент, разположен на ул. „Цар Калоян”, е намерена и иззета суха зелена листна маса с общо тегло 250 гр. / друсан чай/.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!