Роднини и бизнес партньори на Миню Стайков спешно набират сумата от 2 милиона лева, за да измъкнат алкохолния бос от лазарета на Централния софийски затвор, твърди "Уикенд", позовавайки се на запознати със заверата. 

В това начинание основен помощник е придворният адвокат на семейство Стайкови - Станислав Коев. Юристът усърдно събира пари от роднини и бизнес партньори от цялата страна, за да "измъкне" доверения си клиент от лапите на съда. Коев спешно търси голяма сума пари в брой. Задачата е трудна, тъй като след разбиването на нелегалната фабрика в Карнобат през юли миналата година кешовите наличности в семейството рязко са намалели и финансовите затруднения са налице. Адвокатът, който се изживява и като емисар на "невинната" жертва Миню Стайков, планира да издейства неговата свобода. 

Според мълвата в здравните среди Станислав Коев възнамерява да мотивира с крупната сума изпълнителният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов и неврохирурга д-р Николай Габровски. Тяхната експертиза ще осигури безспорни медицински доказателства за здравното състояние на Миню Стайков като несъвместимо с продължаване на престоя му в следствения арест. 

Неслучайно "отвлеченият и бит" Стайко Стайков първо беше прегледан и диагностициран от същия този ръководител на Клиниката по неврохирургия в "Пирогов". Сценарият беше проигран и в началото на годината при Стайков младши и надеждата е той да проработи за пореден път.