Прави ли се опит за покриване на сочения за една от големите надежди на родната борба Мариян Ганев?


Припомняме, че сливналията беше арестуван заедно с брат си Даниел и техен авер, след като се опитаха да върнат мутренските години в Слънчев бряг. Тримата бяха закопчани за серия от грабежи на непълнолетни чужденци след перфектна акция на криминалистите в морския курорт и техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция”. При последвало претърсване в квартирата на борческите братя бяха намерени сериозни количества дрога, електронна везна и пликчета за разпределяне на дозите.

След вземането на постоянни мерки за неотклонение от Районен съд-Несебър в момента в ареста са Даниел Ганев и Николай Бабачев. Републиканският шампион Мариян обаче е без каквато и да е мярка. От прокуратурата съобщили за Флагман.бг, че причината за това е тежкото му здравословно състояние. 

Той е приет в УМБАЛ-Бургас на 13-ти юли, почти веднага след като бандата е разбита от ченгетата. Сливналията е настанен в хирургията на лечебното заведение заради рана на ръката със стандартната клинична пътека за 3 дни. Това означава, че Мариян вече трябваше да бъде изписан и пратен при брат си и техния авер в ареста, тъй като към настоящия момент те са с идентични обвинения – за серия грабежи.

До Флагман е достигнала информация, че „спортистът” няма да изкара и ден зад решетките и се подготвя пускането му на свобода срещу гаранция от 3 000 лв. Малко след като поутихнел медийният шум, същото щяло да се случи и с брат му, разкриват източници.

Изданието потърсило днес за коментар пресцентъра на УМБАЛ-Бургас, но от там категорично отказаха да дават информация за Мариян Ганев, позовавайки се на Закона за защита на личните данни. Според тях точното състояние на бореца и колко време той ще остане на лечение са конфиденциална информация. Шефът на Районна прокуратура-Несебър Радост Бошнакова също отказал да разкрие защо не е поискана мярка на сочения за един от най-дейните при грабежите. Тя обаче категорично отхвърлила твърдението, че Мариян ще бъде освободен под гаранция.

Още по-фрапантно било поведението на двамата братя пред разследващите. Мариян и Даниел изобщо не се чувствали виновни за нападенията над чуждестранните туристи и дори недоумявали защо трябва да бъдат държани в ареста за подобно „дребно нещо”. По-малкият Даниел дори бил готов да се жертва и да каже, че откритата в квартирата им дрога е негова, само за да спаси кариерата на брат си.

Тримата са признали за част от грабежите и се готвели да сключат споразумения с прокуратурата и да се разминат с условни присъди заради чистото си съдебно минало.

Изданието пита институциите каква е причината за информационното затъмнение около Мариян Ганев? Считаме, че подобни „спортисти” са срам за държавата и след като са избрали подобен път, нямат право да петнят екипа на националния отбор на България!

Днес след обяд пред Бургаския окръжен съд ще се явят Даниел и Николай. А Мариян? Той може да си тръгне от болницата във всеки един момент и да изчезне, ако все още не го е направил.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!