Голяма мистерия обви находка на полицията, която в четвъртък разкри наркоплантация край криводолското село Ракево. Дрогата била разположена върху терен от 7 декара в района на бившите лозя, пише konkurent.bg.

Около 50 кг се оказа "реколтата" от канабис, ожъната от ченгета при акцията. Изсушената и зелена листна маса била побрана в няколко чувала, които били прибрани като веществено доказателство по случая. Заведеното досъдебно производство е срещу неизвестен извършител, допълниха официално от ОД на МВР в събота, когато основната част по случката вече беше приключила.

Безспорните факти по делото тепърва ще бъдат изяснени, макар че неясните данни са много повече.

Според информацията на изданието, край наркоплантацията е бил засечен общинският съветник от Реформаторския блок и местен лидер на политическата сила Христо Доков. Той бил „помолен“ да даде обяснения в полицейския участък в Криводол, където до късно вечерта, в присъствието на адвокат, е давал обяснения. Поради тази причина първоначалните подозрения за съпричастност попаднаха върху Доков. От полицията обаче уточниха, че той не е съпричастен към наркоплантацията, затова е бил освободен да си ходи.

Освен Доков по случая са разпитани още няколко човека, а в нощта срещу 22 септември са били извършени обиски на 12 адреса. Информация по случая е дал и друг общински съветник от Криводол – Иван Иванов от БСП, който преди часове от личния си профил нападна врачанските електронни медии и полицията. В изявлението си Иванов твърди, че „марихуаната е отглеждана от хора от село Ракево! Жителите на селото знаят за това от 4-5 години, но се страхуват да кажат... те се грижат за правата и свободите на с. Ракево и община Криводол вече доста време. Благодарение на тях вече не остана също и  не отсечено дърво в общината! Познавате ги и по това, че купуват вашите гласове на всеки избор“.

Според адвокати прокуратурата и полицията могат спокойно да се самосезират и да „помолят“ Иванов да разкаже пред тях онова, което знае.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!