Арестантът Димитър Желязков-Митьо Очите се интересува от политическата обстановка в страната. Днес той присъства отново в качеството си на частен обвинител на делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Заседанието в Специализирания наказателен съд обаче бе отложено на няколко пъти с по половин час заради формални пречки.
Митьо Очите се заинтригува какво се е случило днес в парламента, след като вчера лидерът на „Воля” Веселин Марешки обяви, че неговата парламентарна група е решила да напусне Народното събрание като БСП, пише "Флагман". 

После стана ясно, че Марешки е поизлъгал. Днес това се потвърди, след като депутатите му се регистрираха в пленарната зала и заседанието на парламента успя да тръгне.

Димитър Желязков обаче не знаеше какво е станало и се заинтересува в една от паузите на делото. „Направиха ли кворум”, заоглежда се той и потърси информация от присъстващите в съдебната зала. Човек от охраната му отговори положително.

„Марешки”, каза Митьо Очите с въпросителен тон, след което получи отговор „да” – че бизнесменът-политик е осигурил кворума.
На делото срещу бандата на Божо Кравата свидетел днес е и Станислава Желязкова - дъщеря на Димитър Желязков.

По повод интереса на баща й за Марешки и кворума в парламента тя коментира: „Сигурно защото гледа телевизия и само това дават. Не виждам по каква друга причина. Аз не бях в залата, бях отвън.”

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ