Шофьор от Русе млати опоненти на пътя с метална бухалка. Във Второ РУ разследват хулиганска проява, станала в дунавския град.

Вчера около 17 часа е постъпил сигнал в полицията за скандал и сбиване между мъже, излезли от коли, в района на бул. „България“ в Русе, на около 100 метра след надлез за кв. "Чародейка", в посока изхода за София.

Изпратените на място полицейски служители от Второ РУ изяснили, че до възникналата ситуация се е стигнало, след като лек автомобил марка „Ауди А6“, управляван от 33-годишен мъж от Русе, при движението си след кола с марката „Ситроен Пикасо“ с водач на 60 г., го настигнал и като се изравнил с него, започнал да жестикулира, а след това го изпреварил и го принудил да спре.

33-годишният слязъл от аудито с метална бухалка, а от другата кола слезли водачът и пътник на 38 г. Шофьорът на аудито първоначално оставил бухалката в автомобила си и се насочил към по-младия от мъжете, като след кратка разпра го ударил в областта на окото и се сбил с него, при което другият мъж от ситроена се намесил, за да ги разтърве.

После 33-годишният взел пак бухалката и с нея ударил няколко пъти в областта на краката по-възрастния, а след това се качил в колата си и заминал.

Случаят е документиран във Второ РУ, като е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

33-годишният русенец е установен и задържан в полицията. Работата по разследването на случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ