42-годишна жена от Стамболийски се сдоби с обвинение. Според прокуратурата, през май 2017 година тя е представила пред  Държавен фонд „Земеделие“ неверни сведения, пише "Трафик".


В заявленията за подпомагане жената е  посочила обработваеми площи, които не са били реално ползвани, стопанисвани и обработвани през стопанската 2017 година. Става въпрос за общо 108 парцела с площ от общо 860 дка, в землищата на гр. Стамболийски, село Ново село и др.

Целта била да получи средства от еврофондове. 

Обвиняемата регистрирала четири търговски дружества, които следвало да се занимават със земеделска дейност. През 2017 г. тя заявила пред ДФ „Земеделие“, че обработва земеделски земи в землищата на гр. Стамболийски, с. Ново село и др., като кандидатствала за  подпомагане от посочените по-горе европейски фондове.

Служители на фонда извършили проверка на място на заявените площи и установили, че те не са обработват, както било посочено в документите, подадени от жената. Част от тях били заявени като угари, но липсвала, каквато и да е обработка. Други, за които обвиняемата твърдяла, че са с посеви от ечемик и царевица, въобще не били засети.

Несъответствал и посоченият брой овошки в ябълкова градина. Обвиняемата не получила плащания от еврофондовете, като за случая е била уведомена прокуратурата, което дало и повод за отпочване на наказателното производство.

Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „подписка“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ