Жители на циганската махала в Стара Загора доверяват живота и здравето си на самоукия лекар "доктор" Евгений Коцев.  Мъжът няколко пъти е арестуван за това, че практикува като лекар, без да е лекар, но не се отказва да следва мечтите си.

Евгений Коцев е лежал в затвора за незаконно практикуване на медицина. Въпреки това, той продължава да „лекува“. В момента отново е обвиняем за същото.

„Не се отказвам, защото нямаме здравеопазване“, споделя самоукият мъж.

Той споделя, че някога е записал да учи ветеринарна медицина в Тракийския университет. „Усетих пренебрежение от страна на академичния състав. След това се преместих в Медицинския университет в София и завърших като медицинска сестра с успех 5,25, степен "Бакалавър". Дипломата, обаче ми е в полицията“. Той е работил и като санитар в операционна.

През 2009 г. започва да практикува. „Аз помагам на хората“, споделя Коцев. „Купувах си от аптеката, каквото ми е необходимо, поставях им диагнози и ги насочвах. За съжаление здравеопазването ни е на нула“.

„Имал съм хиляди пациенти. Тези хора са безработни и не могат да си позволят здравните осигуровки.

Скандалните разкрития, че е лекувал без да има право, не повлияват на имиджа му в ромския квартал на Стара Загора – търсят го и без диплома, вероятно защото вярват на максимата му, че дипломата не прави от професионалиста професионалист.

Парадоксалното е, че мнимият лекар няма нито един смъртен случай.