Известният бургаски дилър Емил Страхилов може да се озове зад решетките за дълго време, ако бъде признат за виновен по обвинения за нарколабораторията, която бе открита в къщата му при спецакция миналото лято, пише "Флагман.бг". 

Тогава Страхилов отърва ареста и известно време бе издирван от полицията, но сега ще застане пред съда и може да получи от 3 до 12 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Маскирани ченгета нахлули на 13 юни м. г. в дома на Емил в циганската махала „Кумлука“. Вътре ченгетата отрили множество прекурсори и съоръжения за готвене на синтетична дрога.

Униформените подозирали, че са попаднали и на близо кило готова продукция, но експертизата показала, че иззетите вещества са: 1,740 л толуол, 540 гр натриева основа и малко над 52 гр йод. Намерени са още стъклена ерленмайрова колба с вместимост 2000 мл, прозрачна деформирана пластмасова чаша с вместимост 200 мл, 3 бр. ръкавици и. електронна везна за разпределяне на дозите.

Емил има множество криминални прояви, свързани с наркотици. Той е брат на един от тарторите в циганската махала Сергей Страхилов. Самият Сергей е арестуван само месец по-рано след блестяща акция на бургаските криминалисти, когато в колата му бяха открити близо 50 гр от същата дрога – пико.

45-годишният бургазлия тогава се кълнеше, че пакетите не са негови и са подхвърлени в личния му автомобил. За разлика от брат си, до този момент Сергей не е имал никакви криминални прояви. Официално той е собственик на фирма, в която работят над 100 човека. Той твърди, че от години не поддържа отношения с брат си заради криминалните му изпълнения.