Вчера около 16 часа е била проведена специализирана полицейска акция за наркотици в Пловдив, съобщиха на брифинг окръжният пхрокурор Румен Попов и шефът на полицията комисар Йордан Рогачев. В града под тепетата е арестуван Али Ю. Той е турски гражданин, на 61 години, със статут на постоянно пребиваващ в страната. 

При претърсване в Али Ю. са намерени наркотици. Установено е, че той участва в организирана престъпна група за разпространение на хероин. В него е намерен хероин с тегло 867 грама, което според специалисти е с финансова равностойност от 90 хиляди лева. 

Ченгетата са установили още, че Али Ю. е взел хероина от иранеца, който живее в София - Ходабанделу В. Иранецът е на 52 години. Вчера следобед иранецът е бил спрян на автомагистрала "Тракия" и е бил арестуван. При претърсванията в него са открити няколко найлонови плика с таблетки екстази, които тежат около 10 кг. и няколко електронни везни. Пазарната цена на конфискувана дрога е около 250 000 лева, уточни директорът. 

Открити са и са иззети мобилни телефони и солидни пачки пари. Двамата чужденци, които са вършили наркопрестъпления на територията на България, са задържани за 24 часа. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ