37-годишният лондонски таксиджия Джахир Хюсеин намира своите бъдещи жертви около барове и ресторанти. Той крадял поръчки, направени в едно от мобилните приложения за повикване на такси.

Когато клиентките заспивали на задната седалка, той срязвал дрехите им и ги изнасилвал. След известно време помощ от полицията потърсили три жертви на менте таксиджията. 

Една от жените разказала, че Джахир Хюсеин я отвлякъл на паркинг и там я изнасилил, пише Metro. Когато тя успяла да излезе от автомобила и се заканила на  престъпника, че ще се оплаче в полицията, той незабавно запалил колата и изчезнал. Жената обаче разбрала, че е забравила смартфона си на задната седалка и успяла да се свърже с него. Хюсеин се съгласил да ѝ го върне и тогава тя запомнила номера на колата му. 

Съдът е установил, че престъпникът е използвал мобилното приложение единствено за търсене на жертви и не е работил като таксиджия през останалото време. Той специално е дебнел жертвите си край барове и ресторанти, разчитайки, че те няма да могат да окажат съпротива. Отчитайки тези обстоятелства съдът осъди Джахир Хюсеин на 12 години затвор. 

Превод: БЛИЦ