По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж, привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления за незаконно пренасяне през границата на наркотични вещества и тяхното държане, пише dariknews.bg. 

Досъдебното производство по случая е започнало, след като около 9 ч. на 16 юни 2020 г. в района на граничния пункт Дунав мост – Видин, пристигнал лек автомобил „Мерцедес“ с българска регистрация, пътуващ за Холандия. 

Превозното средство, управлявано от българския гражданин, било селектирано по метода „анализ на риска“ за щателна митническа проверка.

При оглед на акумулатора, намиращ се в багажника, митнически служители установили в него полиетиленов плик с бяло кристалообразно вещество. При направен полеви тест то реагирало на метамфетамин. Общото тегло на високорисковото наркотично вещество е 1.030 килограма.

След задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Видин е внесъл в съда искане за определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Днес то е било уважено от съда. Разследването продължава.