Нагъл циганин отмъкна посред бял ден в сърцето на Бургас бебешка количка за 1000 лв. и избяга.

Ловкият крадец е успял да се промъкне в сградата на ул. "Цар Симеон" в центъра на града по обед на 31 януари и за точно 3 минути да се качи до третия етаж, да прибере количката и да излезе най-спокойно през входната врата. За грозната постъпка сигнализира пострадалият – Кирил Стайков, който обясни, че е подготвял детската количка за свой приятел.

„Не ми е толкова за откраднатата вещ. Но това е изключително неприятно да разбереш, че някой е влизал в кооперацията ти, за да краде. Искам този човек да получи своето наказание. Надявам се в най-скоро време по улиците в Бургас да има един такъв наглец по-малко“, каза пред Флагман.БГ Кирил Стайков.

Той ни изпрати и видео от кражбата, на което ясно се вижда лицето на крадеца. Той е мъж от ромски произход на видима възраст между 35 и 40 години с черна коса, подстриган късо и облечен в "костюм" на популярната спортна марка "adidas".

Стайков призовава всеки, който има данни за въпросното лице да се свърже с него или най-близкото Районно управление на полицията в Бургас. Сигнал за разпознаването на човека можете да подадете и на тел. 112.