46-годишният Станимир Костадинов, известен в града с прякора Тропа, аверът му 36-годишният Динко Пейков, Иван П., Ванеса М. и Камелия В. са петимата задържани от спецченгетата при акцията в блок 201 на жк. „Меден рудник“, пише Флагман.бг.

Тази нощ качулки нахлуха в апартамента и хванаха Тропа, докато готвел пико и цялата кухня била пълна с различни прекурсори за производството на метамфетамин. Апартаментът на първия етаж е собственост на Динко Пейков.

Снощи решили да си спретнат малък купон, като Тропа отново забъркал от божествения наркотик. Динко и Станимир били стари приятели, запознали се в затвора.


Тропа знаел, че аверът му е пристрастен към дрогата и затова му предложил страшна оферта, на която бургазлията не можел да откаже. Тропа му казал, че ако използва дома му за нарколаборатория, в която да приготвя пико, ще му плаща за услугата с дози.

Така Тропа грабнал колбите и солната киселина, добавил малко йод на кристали, червено на цвят прахообразно вещество – фосфор и започнал да готви. Малко след това в апартамента дошли Ванеса, Иван и Камелия.

Докато си говорели сладко, изведнъж токът спрял. Паниран от случващото Тропа започнал да чисти синтетиката от кухненския плот, но било късно. До няколко секунди десетина ченгета с маски и пистолети нахлули в стаята.

Динко, Ванеса, Иван и Камелия се озовали проснати на земята по очи и с белезници на ръцете. Станимир опитал да избяга през терасата, но не успял и бил арестуван.

Спецченгетата иззели множество прекурсори за готвене. В кошчето за боклук намерили пликче с пико и блистер от хапчета, които Костадинов трошал на прах за заготовка.

Според запознати това не било първият път, в който от апартамента на Динко се носи остра и задушлива миризма.

Костадинов и Пейков са криминално проявени и осъждани за държане на пликчета с дрога. Този път вероятно също ще отнесат солидна присъда за нарколабораторията в блок 201 на жк. „Меден рудник“.