Шведският гражданин бил с племенника си в автомобила при фаталния инцидент, при който загина велосипедист, пише 24rodopi.com. И двамата са категорични: Помислихме, че сме блъснали животно!

Шофьорът, който бе задържан за причиняване смъртта на велосипедист на пътя за „Маказа”, е платил гаранцията си от 10 000 лева още същия ден, в който Апелативният съд в Пловдив измени мярката му за неотклонение. 

"Кебап хаус"-ът на шведския гражданин Веждин И. С. обаче не работи. Дюнерджийницата е заключена от задържането му, установи проверка на наш екип.

31-годишният мъж е взел помещенията в централната част на Кърджали под наем за срок от 10 години.

Както вече писахме, Веждин С. не владее български, не следи българска преса, нито гледа български новини - няма как да е разбрал какво се е случило на пътя, това бе защитната теза на обвинения за смъртта на 37-годишен велосипедист в района на Загорско. Той е работил в дните след пътното произшествие.

БЛИЦ припомня, че мярката му за неотклонение „задържане под стража” бе отменена от Апелативния съд в Пловдив. Вместо нея на 31-годишния шведски гражданин бе наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева. Магистратите наложиха и забрана да напуска страната.
31-годишният мъж, който върти бизнес с дюнери в Кърджали, а живее в кирковското село Метличина, бил с племенника си в автомобила, когато настъпило произшествието, стана ясно в съда. След удара двамата са слезли и са огледали пред превозното средство, но според тях, са ударили животно, което е избягало.

От прокуратурата обаче посочиха, че комплексната експертиза ще даде точни сведения какъв е бил удара и къде точно е съприкосновението с тялото и дали трупът не е бил… преместен в канавка.

Срещу Веждин С. е повдигнато обвинение за това, че през нощта на 14 срещу 15 юни по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист при катастрофа. Трупът на пострадалия е открит в крайпътна канавка на сутринта, а извършителят е установен и задържан четири дни по-късно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ