60-годишен жител от Несебър, който е бил назначен да охранява детска площадка на улица „Крайбрежна“ в градчето, бе арестуван, след като охранителна камера го залови да троши два пъти една и съща кола в рамките на половин година. Това съобщиха от местната полиция, информира със снимки и видео "Флагман". Алеко П. признал случая, но така и не дал логични обяснения за стореното.

Първата вандалщина той извършва на 15-ти август миналата година в 21:55. Без да се крие, въоръжен със сгъваема метална палка и навлечен с тениска на пожарната служба в Кливланд, той се доближава до колата, паркирана на същата улица, където се намира и детската площадка – своеобразното му работно място.

Буквално пред камерата охранителят натрошава страничното стъкло. После необезпокояван си тръгва. Той е разпознат веднага по характерната му походка, тип костенурка. Въпреки жалбата на собственика на автомобила, прокуратурата се задейства мудно и образува дело чак през декември.

Разследването по него все още продължава, обвинителният акт не е готов и не е внесен в съда, пише „Флагман“. Половин година по-късно – на 21 февруари, но вече в 3:00 след полунощ, вероятно успокоен, че никой нищо не му е сторил, 60-годишният охранител се появява отново пред същата охранителна камера.

Този път обаче, за всеки случай, е дегизиран като нинджа и с ново оръжие – чук, скрит в ръкава. След кратък оглед на мястото, той натрошава предното стъкло и с познатата походка „костенурка“ се оттегля. Заловен е още на следващия ден. От полицията разказаха, че си е признал всичко.

Дори лично занесъл нинджа маската, която е приложена като доказателство. Обяснил, че имал да отмъщава на собственика на колата, защото го дразнело кучето му. Прокуратурата му образува бързо производство. Срокът за приключването му по закон е една седмица, но то още не е готово.

В съда не е внесено обвинение. Административният ръководител на Районна прокуратура Несебър Радост Бошнакова не отрече, че при тях има такива неприключени дела, но отказа да коментира забавянето. „Не мога да ви дам информация по вашите въпроси“, каза тя.