Петричанката Невена Тегова днес е изписана от болницата в Сандански и вече е в дома на майка си. 42-годишната жена стана жертва на мъжа, с когото живее на семейни начала - Васил Василев.

Поредното им скарване, при което тя бе намушкана многократно с нож, потресе Петрич.

Причината за кървавия инцидент e разправия заради апартамент и кола на Васил, които Невена настоявала той да ѝ прехвърли, според неговите думи. Днес тя се свърза с редакцията ни и разказа своята версия за случилото се.

Крайно разстроена Невена категорично отрече това да е причината за скарването им, обвинявайки Васил в лъжи, инсинуации, с цел да се оправдава и отърве тежко наказание.

"Никакъв апартамент не съм искала. Майка ми има 2 апартамента, единият си е на мое име". Във фаталната събота миналата седмица, тя дори не е разбрала защо мъжът ѝ бил ядосан и я нападнал, а нападението, според Невена, станало докато тя била с гръб към него. Започнал да ѝ крещи, наричал я проститутка, разказва жената.

Невена не разбрала с какво го е предизвикала, тъй като, по думите ѝ, е била единствената, която е полагала грижи за него - като негова жена и като негов личен асистент.

"Гледах го като малко дете след инсулта през 2018 година. Майка ми плащаше доктори и рехабилитация, плати му и здравните осигуровки, осигури му инвалидна количка. Всеки ден идваше рехабилитатор вкъщи, плащахме му по 20 лв на час. Вдигнахме го на крака. Буква по буква го учехме да говори и благодарение на нас почти се възстанови след инсулта", разказва Невена.

Тя е уплашена и още усеща болка от раняването и последвалата операция. Казва, че не пожелава на Васил нищо лошо, но е решена да иска обезщетение за стореното от него. Оценява преживяното най-малко на 40 000 лв, затова съвсем скоро ще се консултира с адвокат и ще потърси правата си. Разказите на двамата коренно се различават.

Васил описва жена си като мързелива, не хващала домакинска работа. Тя от своя страна ни разказа как го обгрижвала - готвела, чистела, прала му дрехите. Той разказа, че живеят само с неговата инвалидна пенсия, която е около 230 лв, Невена не изкарвала никакви пари и харчела всичко за бира и цигари. Тя отрече, твърдейки, че получава заплата като негов личен асистент.

Невена разказва и предишни случаи, в които Васил ѝ е посягал, но за тях не е подавала сигнали в полицията. Той твърди обратното - тя му посягала, а за нападенията на няколко пъти звънял на 112. По негови думи, двамата се познават от около 8 години, а по нейни - от 12-13 години.

Лежал в затвора 12 години заради 2 опита за убийство, единият на някакъв човек от град Левски, който в момента е в инвалидна количка. А другият е след сигнал подаден от неговата бивша съпруга, която имала над 20 рани от нож по тялото си.

Версии много, коя е жертвата в случая и какво точно е станало във фаталната събота? Истината е някъде по средата, а каква е, ще стане ясно по време на предстоящото дело.

Припомняме, че на днешно заседание Окръжен съд Благоевград му определи мярка "домашен арест", а по време на заседанието бе потвърдено и, че Васил Василев има предишна присъда за опит за убийство.

Той е лежал 12 години в затвора, след като посегнал и едва не убил бившата си жена, от която има двама сина. Следим развитието на случая.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ