Дете беше съблечено голо до кръста, след като крадци го обраха в автобус в София.

Свидетел на агресията е била журналистката Мария Кадийска. Тя разказа какво точно се е случило. Рейсът се е движил по линия 404 в посока „Дружба”. Между Подуене и Редута се чули викове от задната част на превозното средство.

Ново циганско безчинство: Маскирани пребиха като животно ученик във Враца СНИМКИ

Детето крещяло: „Обраха ме, обраха ме”. Зам.-директор на столично училище веднага сигнализирала на 112. Кадийска обясни, че е възмутена от реакцията на шофьора. След като пътуващите го помолили да спре, той отвърнал „Това е България” и продължил да шофира.

Пътниците също не реагирали. По-късно спрял, но без да отваря вратите. Крадците със сила успели да отворят вратите и избягали.

Първо в БЛИЦ! Безумен ужас с дете и трамвай в центъра на София
 

 

Момчето било приклещено от трима мъже на около 20 години в задната част на рейса между „Подуяне“ и „Редута“, пише на свой ред Монитор.. Изведнъж се чуло как детето вика:

„Не, недейте, моля ви, моля ви!“. В следващия момент то тръгна към предната част на автобуса голо до кръста. Слисана жена се развикала на шофьора да спре, но той отвърнал: „Това е България!“ и продължил, а по-късно признал, че камерите в рейса не работят.

На спирката в „Редута“ все пак не отворил вратите, но нападателите започнали да ги блъскат и изскочили навън.

Същевременно друга пътничка позвънила на тел. 112, а трета взела дреха от своето дете, за да наметне жертвата.

От полицията пък казали, че детето трябва да иде да подаде жалба с родителите си, или с възпитател от пансиона.

Впоследствие детето разказало, че са му съблекли суитшърта и тениската със заплаха и са ги взели със себе си.

На тях пишело ЦСКА, което явно е и причината да му бъдат отнети, а нападателите по всяка вероятност са фенове на вражески футболен отбор.

Момчето, което слязло на спирката на спортната база "Червено знаме" е от провинцията и е на пансион. В спортното училище учило карате.