Ученикът от 23 СОУ бил пребит пред училището от по-големи ученици, тъй като бил облечен с фанелка на ЦСКА, предаде bTV. Момчето е с прорязано лице. То е добре и е изписано, предполага се, че другата седмица ще се завърне в школото.
Както БЛИЦ първи съобщи, 15-годишният младеж бе пребит от две лица извън територията на училището. Пострадалият ученик е бил откаран в болница от дошлата на място линейка. Родителите дошли и се погрижили за детето си. 

Ралица Енева, майка на деца от същото училище, заяви: "На първо място наблягам на това, че съм майка на 3 деца в училището. Ние сме много доволни, средата е уникална за всички деца. Основният проблем е в обществото. Трябва по-добре да си направим организацията, не може пред училищата да има кафета, капанчета, където се събират заедно малки и големи ученици, ядат се вредни храни, пушат се цигари. На децата им трябва малко – няколко енергийни напитки, кафета и цигари. В нашето общество аз не съм сигурна, защото трябва да се случи нещо наистина лошо, за да се сетим, че нещата не са наред. Не съм спокойна за децата си".

Иван Игов, психолог, каза: "Проблемът е по-голям и по-широк. Това училище има най добрата психологическа служба у нас, колегите работят добре. Обаче тази сграда е построена за около 500-600 деца, а тук учат над 1000. От 5-годишни предучилищни до 19-годишни 12-класници. Представете си, че стоите 7 часа в един градски автобус, където разстоянието между хората е по-малко от 90 см. Ти просто се напрягаш и фрустрираш. Когато това напрежение се създаде, то се изнася и навън".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!