Шофьорът на автобуса от градския транспорт, в който 14-годишно момче беше нападнато и съблечено голо до кръста, днес ще даде официални обяснения по случая.


Водачът е с 19-годишен стаж и е един от най-добрите шофьори. Това коментира пред БНТ Стилян Манолов, директор на "Столичен автотранспорт" - Дружба.

Камерите в автобуса показват, че четирима души на около 20 години се качват от последната врата на автобус по линия 404, след което влизат в конфликт с момчето и свалят тениската и суитчъра му, обясни Манолов.

"Има саморазправа, свалени са дрехите на момчето, след което то се придвижва към шофьора. Когато автобусът спира на червен светофар, нападателите отварят насила третата врата и слизат", коментира той.

"Ние разговаряхме с шофьора, цялата сцена се разиграва за около минута, първоначално той дори не е разбрал какво се случва. Не е отворил вратите на светофара, нападателите насилствено ги отварят и слизат", допълни Манолов.

По думите на водача той не е помолен за помощ от момчето, а констатацията "това е България" е на база насилственото отваряне на вратата. След като е видял голото момче да се приближава към него, шофьорът е разбрал за ситуацията и е реагирал по възможно най-бързия начин, като е уведомил диспечерите, обясни още Манолов.

Случаят предизвика остри реакции на възмущение в обществото и в социалните мрежи.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!