На 5 октомври 2019 година в 19:40 часа в Първо РУ - Плевен е получен сигнал за извършен грабеж на магазин за рибарски принадлежности в град Плевен. Това съобщиха от ОДМВР-Плевен.

На място веднага са изпратени полицейски екипи.

Установява се, че около 18:15 часа в магазина са влезли двама непознати. Единият разсейвал 52-годишната продавачка задавайки въпроси, а другият минава зад предната витрина където се намира касата и взема оборота в размер на 400 лв.

Светкавично: Маскирани обраха магазин в Плевен за 47 секунди (ВИДЕО)

При оттеглянето им жената направила опит да ги спре, при което и двете лица я блъскат последователно, и тя пада върху една от витрините в магазина.

Грабителите успяват да избягат като се оттеглят с лек автомобил.

След проведени оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия автомобилът е установен - "Фолксваген Пасат", който се движил на главен път в посока град Бяла след разклон за Козар Белене.

При опит да бъде спрян от екип на РУ Левски автомобилът самокатастрофира, като от него излизат три лица и побягват към гориста местност.

След преследване двама са установени и задържани – 26-годишни, румънски граждани. Изяснява се съпричастността на извършителите към други криминални престъпления на територията на страната.

По данни на задържаните третият извършител е 22-годишен. Той е обявен за общодържавно издирване.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!