Меденруднишкият криминоген Даниел Георгиев отново е бил хванат със солидно количество наркотици. Полицаи от Четвърто РУ са претърсили апартамента, в който живее в блок 84 на бургаския жк. "Меден рудник", пише Флагман бг.


В стаята на 25-годишния младеж ченгетата се натъкнали на две торбички със суха зелена тревна маса. При направения drug тест станало ясно, че са пълни с чай за пушене или така наречения друсан чай.

Бургазлията тъкмо бил заредил поредната стока, която да пусне на пазара. Друсаният чай е един от предпочитаните наркотици сред подрастващите.

Той има ефекти подобни на канабиса, но бил много по-силен. Рисковете също са доста по-големи, предвид че новата дизайнерска дрога, е в пъти по вредна заради специфичния й вид на производство и различните по сила съставки в нея.

Даниел е стар познайник на органите на реда. Бил арестуван предимно за кражби и притежание на наркотични вещества. Само преди няколко дена, в края на февруари т.г., отново бе арестуван с друсан чай. Тогава ченгетата го хванаха с 80 грама от синтетиката. 

В случая на Георгиев явно важи прочутата реплика на Силвестър Сталоун от филма „Кобра” - "Ние ги хващаме, те ги пускат".

И докато органите на реда всячески се опитват да изчистят подобни индивиди от жк. "Меден рудник" и да спрат разпространението на наркотиците, от прокуратурата все още няма официална информация защо е на свобода, предвид че за 2 седмици е задържан 2 пъти.

И докато чака съдбовна реакция Даниел си спретва купон със стари авери. Последният му фотос във фейсбук е от снощи, когато видимо се радва на отмяната на 3-месечния локдаун и на маса разпуска в заведение с друга известна фигура  от кримисредите - синът на Найден Милков - Димитър Милков (вдясно на снимката). 

Припомняме, че Милков-младши получи 9-месечна ефективна присъда от Бургаския окръжен съд за умишления палеж на автомобил в ж.к.“Меден рудник“  през 2017 година.

Решението на присъдата в момента се обжалва пред Апелативния съд, затова и Димитър е на свобода и както се вижда на снимката - вече се е възстановил от нелепия инцидент в дома му, когато за малко не запали жилището заради неумел опит да приготви пико на газов котлон.