Опасни престъпници от Молдова, които извършили няколко обира на банкомати в Турция, се укривали в България. Сергей Катранжи и Константин Селемент, които са успели да откраднат 400 000 турски лири (около 170 000 лева) са арестувани на турския граничен пункт „Хамзабейли“ при опит да влязат в южната съседка за поредния удар.
В град Чорлу, област Текирдаг, две лица разбили задната врата на банкомат на местен клон на банка и след като деактивирали алармата и системата за сигурност отмъкнали 100 хиляди турски лири, съобщават местните медии. От камерите за сигурност полицията установила, че това са лицата от молдовски произход Сергей Катранжи и Константин Селемент.

Екипите на обществена сигурност към Дирекция „Полиция” в Текирдаг установили, че заподозрените, които междувременно преминали в България, ще влязат за пореден път в Турция. След извършена полицейска акция Катранжи и и Селемент били задържани на ГКПП-то, пише 24rodopi.com.

По същия метод заподозрените разбили банкомати в кварталите „Османгази“ и „Нилюфер“ в Бурса, от които задигнали общо 300 хиляди турски лири. По-късно се установило, че същите лица са се опитали да деактивират банкомат и в квартал „Сюлейменпаша“ в Текирдаг, но не успели да стигнат до парите и избягали.

Срещу двамата се води разследване в Текирдаг.