Една от знаковите фигури в бугаския ъндърграунд Димитър Капитанов-Капито получи 10-ата си присъда за дрога. Бургаският окръжен съд праща за 4 години зад решетките за държане с цел разпространение рецидивиста Капитанов, който се спаси от в пъти по-сериозно наказание, след като сключи споразумение, съобщава "Флагман".

Парадоксът е, че тъй като досега соченият за един от топ „готвачите“ на синтетични наркотици в Бургас винаги е съдействал на органите и се е явявал навреме на делата, след решението съдът не връща веднага бургазлията зад решетките, а го пуска с най-леката мярка – „Подписка“. Магистратите обаче разпореждат на полицията да осъществява контрол над бъдещия пандизчия.

Ченгетата следват стриктно постановлението и решават още на следващия ден да посетят Капито. Откриват го в дома му в жк. „Възраждане“ заедно с неговата приятелка. Полицаите претърсват жилището и намират пико и марихуана на няколко места в апартамента.

Гаджето отървало Капитанов от пандиза, твърдейки пред униформените, че наркотиците са нейни. От тогава бургазлията е в неизвестност и в момента полицията го издирва, за да го върне зад решетките, където трябва да излежи новото си наказание.

В началото на 2017 г. Капитанов беше арестуван в дома си, намиращ се на бургаската ул. „Сливница“. Белезниците щракват на ръцете му, след като ченгетата откриват различни видове дрога, както и пособия и прекурсори за „готвене“ на синтетични наркотици. Присъдата по случая обаче се забави, след като м. г. съдът върна делото на прокуратурата за нарушения в обвинителния акт. Основният проблем бе, че по делото не става ясно дали Капито имал намерение да пласира дрогата и дали откритите прекурсори могат да бъдат използвани за производство на наркотици.

Много интересни са иззетите като доказателствени материали по процеса: черен гумен противогаз с филтър, разграфена прозрачна стъклена колба, електронна везна, кръгла стъклена подложка с диаметър 9 см и височина 0,3 см с надпис „Hand decorated“, розова пластмасова сламка, стъклен съд с вместимост 15 мл и надпис „Duran“ с диаметър 3,5 см и височина 3 см с прозрачен стъклен капак, прозрачен стъклен буркан с диаметър 5,5 см и височина 4,5 см с надпис „Nivea pure & natural“ със синя на цвят пластмасова винтова капачка, прозрачна пластмасова бутилка с вместимост 1 л с етикет с надпис „Сарру pulpy грейпфрут“, с червена на цвят винтова пластмасова капачка с надпис „Сарру pulpy“, синя на цвят пластмасова бутилка с вместимост 1,5 л, без етикет, със синя на цвят, пробита винтова пластмасова капачка, с надпис „Devin“, с поставен къс бял на цвят полиетилен, прозрачна бутилка с вместимост 500 мл с оранжева винтова капачка с надпис „Fanta“, с етикет с надпис „Fanta портокал“, пълна до горе със светложълта на цвят течност и залепена с прозрачно тиксо в областта на капачката, както и солна киселина.

Въпреки множеството арести с наркотици, това е първата присъда на Капитанов за разпространение. Той излезе от затвора 6 месеца по-рано в края на м. г., след като получи поредното си наказание – за арест с 30 гр пико в жк. „Зорница“.