Още един собственик на транспортна фирма е арестуван тази сутрин в Пловдив след акцията на ДАНС в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" в града, предава Нова тв.

Окръжната прокуратура днес трябва да реши дали да удължи с още 72 часа ареста на  задържаните вчера 7 души.


Очаква се да бъде преценено на кои от арестуваните ще бъде повдигнато обвинение. Разследването е за корупция и длъжностни престъпления. 

Само в БЛИЦ: Арестувана е шефката на ДАИ-Пловдив

Освен служители на ДАИ, в сряда бяха арестувани и двама собственици на таксиметрови компании. 

След вчерашната акция на ДАНС тази сутрин всички отдели в пловдивската автомобилна инспекция отвориха навреме. На работа обаче не се яви временно изпълняващият длъжоността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова, за която полицията съобщи, че е арестувана заедно с още четирима служители в инспекцията.

Прокуратурата с първи подробности за акцията на ДАНС в Пловдив

„Не знаем кой е на работа и кой не. Ние сме деловодство, ние обслужваме граждани”, коментира секретарят на автомобилната администрация в града под тепетата.

Гражданите и фирмите, които вчера са били върнати заради масовия арест и претърсванията, днес отново се наредиха на опашка.

Отделът за издаване на лицензи и разрешителни, който се оказа на прицела на ДАНС, днес също обслужва клиенти. 

Ето кой е изобличил корумпираните чиновници в ДАИ-Пловдив

По информация на NOVA агентите на ДАНС и прокуратурата проверяват защо инспекторите от ДАИ са отменяли наказателни актове, така че да не бъдат отнемани лицензите на транспортни фирми.

От полицията и прокуратурата към момента отказват коментар за масовите арести.