Задържан е 31-годишен шофьор на лек автомобил, причинил смъртта на пешеходка в района на с. Български извор, съобщиха от ОДМВР-Ловеч. Подробности около инцидента и последвалите оперативно-издирвателни действия съобщиха директорът на ОДМВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов и окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

В 4.30 часа тази сутрин двама мъже и жена си тръгват от с. Български извор към родното село. Преди изхода на Български извор, на прав участък, водач на лек автомобил навлиза в насрещната пътна лента, отсича мантинелата и удря жената, която се движи по тротоара. Тя попада под колелата на колата, която я влачи няколко метра, след което автомобилът се удря в електрически стълб.

52-годишната жена умира на място, а шофьорът изоставя колата, напуска местопроизшествието и заедно с двамата си спътници тръгват в посока София. При извършения оглед в автомобила криминалистите откриват документите на водача на автомобила и след установяване и на посоката на движението му веднага са предприети издирвателни действия, в които се включва допълнителен полицейски състав.

Мъжът веднага е обявен и за държавно издирване. Униформените извършват претърсване на над 12 къщи в района на с. Петревене с активното съдействие на кмета на селото и в една от тях откриват укрилите се 31-годишен водач, жената с която той живеел на семейни начала и 19-годишен пътник в автомобила. Те са задържани в РУ-Тетевен в рамките на 24 часа.

В утрешния ден се очаква с постановление на прокуратурата мярката за задържане на 31-годишният мъж да бъде удължена до 72-часа, предстои и искане до съда за налагане на постоянна мярка за задържане. Ст. комисар Младенов категорично заяви, че полицията реагира на всеки подаден сигнал, предприемат се и мерки за осигуряване на допълнителен полицейски състав на територията на натоварения участък.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което под наблюдението на прокуратурата ще се изясняват всички обстоятелства и причини за настъпилото произшествие, очакват се и резултатите от взетата кръвната проба на задържания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ