Провежда се безпрецедентна по размери издирвателна акция в Костенец. Осми ден няма след от беглеца Стоян Зайков.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че има още застрашени лица. Търсенето продължава в гористи местности, речни корита и в околността на града. Разследващите все още нямат нито една сигурна следа.

От МВР предупредиха, че възможно 43-годишният мъж да е променил частично външния си вид. Основното описание, което беше дадено преди дни – остава, съобщава bTV.

От рано сутринта кварталът, в който се намира къщата на издирвания, е под полицейска блокада. Нито един автомобил не се допуска да влезе или излезе от района, без да е проверен. Страхът у местните обаче остава.

Допълнителни полицейски сили и днес пристигнаха в града. Търси се е с термокамери, кучета, облита се периодично районът.

Главният комисар на МВР Ивайло Иванов посочи, че експертизите за двете убийства все още не са готови. Под контрола на полицията, извън Костенец, са всички, за които има данни, че са застрашени – близки на жертвите. Масовото претърсване не даде очаквания резултат, но даде повод и за недоволство на хората от района.

Стоян Зайков не би се предал доброволно и без съпротива, коментират близките му съседи от квартал Полето. Къщите на хората там са претърсени вече по 3 пъти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ