47-годишният Нико Зеленков, който вилня пиян с Мерцедес из Бургас, има доста интересна професионална биография. Униформата на ченге от сектор „Охранителна полиция”, с която той позира върху мотопед, е автентична. Зеленков е местен човек и живее в старата част на "Меден рудник" в хубава къща с двор, съобщава "Флагман".

Той е започнал работа в Четвърто РУП, което е базирано в жк „Меден рудник”, преди години. Бил е назначен действително в „Охранителна полиция” на длъжност „младши полицейски инспектор”. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

Проследявайки професионалната му биография като орган на реда, се вижда обаче, че инспекторът, призван да опазва реда и спокойствието в квартала, в който живее, всъщност е започнал да създава проблеми. Често възниквали конфликти между него и хора, които твърдели, че не са се провинили в нищо, а той ги обвинявал, че нарушават закона.

Заради честите разправии с жители от комплекса, които не говорели добре за полицията, инспекторът е бил прибран от улицата и сложен на друга длъжност. Направили го постови в дежурната на управлението, където работата била само да регистрира влизащи и излизащи външни лица. Според данните за него това е било така допреди 3 години, когато Зеленков е бил освободен окончателно от редиците на МВР.

Като причина за уволнението му е влязла в сила присъда за дребно престъпление, която е било заменена с административна глоба, но поради наказателния характер на провинението това не можело да се съвмести с работата му на полицаи, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

От там отказаха да конкретизират за какво е бил осъден полицаят докато все още е бил на работа в Четвърто РУП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ