Смъртоностната игра „Син кит“, която погуби стотици деца, е открита в телефона на ученик от Основното учцилище „Климент Охридски“, намиращо се в бургаския жк "Изгрев“, пише "Флагман".

За това сигнализира училищното ръководство чрез официалния профил на школото във фейсбук.

Ето какво пишат от ОУ „Климент Охридски“:

“Уважаеми родители,

в телефон на ученик от училището се е появила играта "Син кит". Проследете интернет контактите на вашите деца, за да се предотвратят необратими последици. Можете да ползвате услугите на педагогическия ни съветник. Контролирайте ползването на интернет, игри и различни социални мрежи, в които децата Ви имат профил, въпреки че нямат право, защото са непълнолетни
”.

Припомняме, че преди година Флагман.бг сигнализира за опасната онлайн игра, която наподобява руска рулетка. Тогава разказахме как с децата се свързва „настойник“, „гуру“, „куратор“, който в продължение на 49 дни им дава задачки.

Повечето от тях са екстремални и децата задължително трябва да качват снимки с изпълненията в мрежата. Сред опасните игри са да изрисуваш с бръснарско ножче син кит на ръката си, или пък да си накълцаш вените, или пък да ходиш по външен парапет на голяма височина, или пък да запалиш нещо в дома си. На 50-ия ден инструкцията е да умреш: скок от горен етаж, да се хвърлиш под гумите на движещ се автомобил или пък под влак, въже, избирай. При отказ следват заплахи за убийство на родители, брат, сестра, роднини и т. н.