Пловдивският окръжен съд върна в ареста координатора на партията на Валери Симеонов в Костинброд Анелия Велева. Тя беше задържана заедно с петима души, обвинени в трафик на бежанци, а с решение на Районния съд беше освободена срещу подписка.
На днешното съдебно заседание обаче прокуратурата е протестирала освобождаването и е представила снимков материал като ново доказателство. На него се вижда как задържаните пият заедно кафе на магистралата, а досега Велева отричаше връзка между нея и другите петима трафиканти, пише trafficnews.bg.

В съдебната зала те са заявили, че съжаляват за ситуацията, в която са изпаднали и са поискали да се споразумеят с прокуратурата.
Най-вероятно всички ще се признаят за виновни и така наказанието им ще бъде намалено с една трета. Каква ще бъде развръзката обаче, засега никой не може да каже.

„Невинна съм. Подадох заявление единствено, за да не опетнявам името на партия НФСБ и в частност на Валери Симеонов”, заяви Велева, след като беше освободена от ареста.

„Нямам нищо, с което да се притеснявам, честен човек съм и съм човек с бизнес", каза още тя.

Сега обаче Велева и другите петима души, за които магистратите взеха постоянна мярка „задържане под стража”, остават зад решетките.
"Ще искаме експертиза, която трябва да каже дали жената с черна коса на снимките, която е в гръб, е именно моята клиентка", заяви адвокатът на Велева - Росица Драгиева. 

Групата е била наблюдавана от 2 месеца и в събота полицаите заложили капан на автомагистрала „Тракия“. Трафикантите на бежанци използвали четири автомобила, като първият бил пилотен, а в следващите два превозвали двама сирийци и четирима афганистанци.

Шестимата българи са привлечени като обвиняеми за подпомагане на бежанци, с цел имотна облага. Срещу Анелия Велева обаче доказателствата са противоречиви.