Повдигнато е обвинение на мъжа, нахлул в президентството, взета му е мярка за постоянен арест, съобщават от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Обвиняемият е задържан с огнестрелно оръжие в сградата на президентството на Република България на 03 декември 2018 г. В 01 РУ - СДВР е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК.

След докладване на делото в Софийска районна прокуратура наблюдаващият прокурор е повдигнал обвинение срещу С. Игнатов, за това че на 3 декември 2018 г. около 15.20 часа в град София в сградата на президентството на Република България, е държал огнестрелно оръжие – пистолет марка „Валтер“, и 19 броя боеприпаси – патрони за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение, издадено на основание Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите средства.

Спрямо С. Игнатов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ