Непълнолетен ученик се изправя пред съда за страшна гавра с 15- годишно момче. Районна прокуратура – Благоевград е повдигнала обвинение на седемнадесетгодишния К. Л. с внесения в съда обвинителен акт за извършено от него тежко престъпление, предава struma.com.

Около 22 ч. на 14. 02. 2020 г. обвиняемият Л. се срещнал в центъра на Благоевград с приятели. Заедно отишли в централната градска градина, където изпили бутилка вино.


Продължили да консумират алкохол, обикаляйки през следващите часове няколко заведения – пицария, бар, дискотеки. В последното не били допуснати и около 2 ч. през нощта се насочили към закусвалня. 

Забелязали излизащия от там С. Д. (на 15 години). Обвиняемият го извикал по груб начин, но момчето не му обърнало внимание. Тогава К. Л. се затичал след него и въпреки опитите му да се укрие, успял да го настигне в района на заведение „Русалка“.

Нахвърлил се върху него, като започнал да му нанася удари с юмруци в областта на лицето. Другите също се намесили в побоя. След това К. Л. хванал пострадалия за якето и му заповядал да върви напред в посока към МОЛ „Ларго“. 

На паркинга пред търговския център обвиняемият отново нападнал С. Д. с юмруци, след което го вдигнал и го хвърлил в пластмасов контейнер за смет. Казал му да даде всичките пари и документи, които има в него. Пострадалият му отговорил, че няма, като в същото време успял да пусне портфейла си с документи в контейнера и да излезе от него. 

Упражняваният от К. Л. тормоз продължил и докато вървели по улица „Васил Мечкуевски“. На входа на една от къщите непълнолетният ученик нанесъл поредния побой на пострадалия, след което отнел телефона му. 

Не след дълго на място дошли полицаи, които поискали обяснения от присъстващите. Отнетата вещ била върната на С. Д. 

С помощта на служителите на реда пострадалият намерил портфейла си в контейнера, след което бил закаран и прегледан в Спешния център, а впоследствие настанен в помещение за предоставяне на полицейска закрила. 

 Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Л. за извършения от него грабеж да продължи в съда. 

Седемнадесетгодишен ученик е предаден на съд за грабеж на телефон в гр. Благоевград. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ