Пиян шофьор на ТИР се опита да подкупи полицаи на пътя Русе - Велико Търново, съобщиха от полицията.

На 28 януари служители на Районно управление-Бяла при осъществяване на пътен контрол на главен път Русе - Велико Търново са спрели за проверка ТИР, управляван от 54-годишен мъж от силистренско село.

Мъжът е бил поканен от униформените до служебния автомобил да предостави документите си за извършване на проверка и за проба за употреба на алкохол. При последвалата проверка с техническо средство уредът отчел 1.32 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух от водача.

След проверката за алкохол шофьорът е хвърлил през отворената предна дясна врата на служебния автомобил няколко банкноти в български лева с номинал от по 5 и 10 лева. За случая е уведомена дежурната част на Районното управление и са предприети необходимите действия по документирането му.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОД на МВР-Русе. Установено е, че хвърлените банкноти са на обща стойност 100 лв. Те са иззети от разследващите.

На водача са съставени съответните актове за установяване на административни нарушения. По случая е започнато бързо производство.