Тръгна да ме преследва извади автомат или автоматично оръжие, пистолет ли - не знам, но изстрелите бяха много на често в къс интервал от време. Стреля във въздуха, стреля и по автомобила. Това разказа пред Нова телевизия Пламен Михов, който в петък стана жертва на брутална агресия на изхода на Добрич. 

Случката се разиграла около 11 часа, когато Пламен пътувал със служебния си автомобил. По думите му друг шофьор му отнема предимството. Той намалил и натиснал клаксона, но точно тогава другият водач станал агресивен.

Пострадалият се опитал да избяга, но агресорът го настигнал и го блъснал няколко пъти, като го принуждава да спре.

„Последва саморазправа и заплаха с оръжието. Ако не сляза от автомобила да ме застреля, да ме убие, да ме добие и разните му там заплахи”, допълни Пламен Михов.

Той се опитал да избегне конфликта, но агресивния шофьор му нанася серия от удари по лицето и тялото. „След това поиска да вземе парите ми да ме ограби и да тръгне”, каза още младият мъж.

Тогава обаче на пътя се събират свидетели. „Спират няколко човека, явно нападателят вижда, че става вече твърде публично. Казва на сина си "Ела го довърши, ела го довърши" за моя мъж. Синът му проявява здрав разум и не го прави”, разказа съпругата на Пламен 

Ето го Шалтера с Ауди А8, пребил шофьор пред очите на жена му СНИМКА
 
Нападателят избягал от мястото, а Пламен подал сигнал на 112. На място пристигнали полиция и линейка. Малко след това 37 годишният мъж е задържан. Оказва се, че е криминално проявен, а същия ден е пуснал и видео в социалните мрежи, как шофира с над 180 км/ч. По-късно профилът му е изтрит.

Пламен е настанен в Многопрофилната болница в Добрич  с множество травми. „Мъжът ми е със счупен нос, с комоцио и с охлузни рани, със сътресение на мозъка”, каза още Илияна Кръстева.

На нападателя е наложена  мярка за неотклонение „Задържане под стража" .