Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняеми двамата руснаци Роман Л., на 34 г. и Алексей Г., на 43 г. задържани при акция на пловдивската полиция за извършена кражба на 12 242 лева от строителен хипермаркет.

БЛИЦ припомня, че на 8 юни тази година Пловдив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – изрязване на отвор на покривната конструкция на хипермаркет за строителни материали и други стоки на бул. „Македония“, са отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 12 242 лева, от владението на дружество със седалище в гр. София,  без съгласие на ръководството, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Ексклузивни СНИМКИ от ареста на руски мафиоти от бандата на Карлсон в София!

Кражбата е разкрита от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, като акциата е ръководена лично от шефа на полицията старши комисар Йордан Рогачев. 

На 8 юни 2020 г., сутринта, е бил получен сигнал на тел. 112 от управителя на хипермаркет за строителни материали  на бул. „Македония“ в  Пловдив, за това, че при отваряне на магазина е установил кражба на пари от помещение, използвано за трезор.

Местопроизшествието е било запазено и посетено незабавно от полицейски екипи от Първо РУ на МВР – Пловдив. При огледа е установено, че на 8 юни 2020 г., в ранните часове, извършителите на кражбата са проникнали в магазина чрез направен отвор на покрива.

Те влезли вътре по аварийната стълба, след което  отишли в помещението, където се намирали каси с пари от оборота. От две от тях отнели сумата от общо 12 242 лева.  Установено е, че едната каса е била взломена с техническо средство, а другата – отключена.  

Извършителите на кражбата напуснали магазина отново по аварийната стълба и през отвора на покрива.

На 24 юни чуждестранните бандити са били задържани в  София, близо до адреса, където пребивавали,  при полицейска акция на служители на отдел „Криминална полиция“  и на Първо РУ - Пловдив към ОД на МВР - Пловдив.

По досъдебното производство е установено, че двамата работели в руски фармацевтични фирми. Те нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи. Не са осъждани. И в момента по делото се извършват активни процесуално – следствени действия.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура  - Пловдив двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.  
 
Както БЛИЦ съобщи, руснаците правили обири и в София, и във Варна. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ