Пловдивчанка сподели неприятна ситуация, заснета от камерите за видеонаблюдение на хранително магазинче в социалната мрежа. На кадрите се вижда как мъж на видима възраст от около 35 години влиза в обекта, пише Глас бг.


След това започва да си избира продукти и търси упътвания от продавачката, за да я разсее.

По време на приготвянето на покупките, мъжът прибира две кутии цигари в джобовете си и впоследствие побягва, като казва, че няма пари.

Ето и какво пише Мария Димитрова, споделила историята :

''Здравейте! Ако някой познава този мъж нека се свърже с мен или му предайте, той лично да се свърже с мен.

Днес човекът отива на пазар не със списък, а с план... да вземе нещо за което не е платил и да побегне. Както се вижда цигарите се слагат близо до касиера защото още от самото начало изглежда съмнителен.

Измисля си какво друго би желал, знаейки че няма и да го вземе дори, само колкото да разсее през това време работещия.

При което си ги прибира и казва че няма пари и побягва.

Искам да посъветвам всички с магазини, да внимават за този мъж и да знаят какво би следвало след неговото посещение, на вашето работно място. Подкрепяйте малките магазини в тази епидемична обстановка като пазарувате от тях, а не като крадете...
Хубав ден желая на всички. Бъдете здрави и се пазете!"

Призива си жената завършва с апел да подкрепим малките търговци в несигурните условия на епидемия и криза, а не да ги крадем.

Коментиращи под поста, са възмутени извършеното от неизвестния мъж, някои от тях обаче казват, че действията му не са единичен случай. Костадинка Илиева пише:

"Този ако не се лъжа и доста обикаля по офиси и магазини. Не виждам добре лицето, но смятам, че е този, който ме излъга миналото лято. Играе на дребно, по 10 лева. Но много хитро ме метна. Беше обиколил и всички магазини и офиси в района ни."

"Доколкото знам обикаля всеки ден различни магазини и по същия начин краде по две кутии цигари", добавя Нина Кузманова.

Надяваме се крадецът да бъде разпознат и да се предотвратят нови неприятни кражби на гърба на служители и собственици.