Кървав сблъсък вдигна на крак полицията в Гоце Делчев. Пребиха жестоко мъж и жена от гърменското село Дъбница, снощи. Пострадалите Славчо Ценов и Ваня Ценова миналата нощ бяха нападнати в дома си в селото от ромско съседско семейство - мъж, жена и техният син - Симеон Петелов. Инцидентът станал между 1 и 2 часа рано тази сутрин. Тримата нахлули в дома на Ценови. С дърво синът започнал да налага Славчо. През това време, мъжът и жената държали съпругата му.

Побойникът, след като нанесъл ударите, се обърнал и ударил съпругата на Славчо- Ваня. След като обезобразили Славчо и уплашили жестоко съпругата му, семейството нападатели си тръгнало, а синът се укрил С молба за помощ и съдействие с репортер на Struma.com се свързаха пребитият Славчо Ценов и неговата дъщеря Роси. Семейството все още е в шок. Намира се в болницата в Гоце Делчев.

Мъжът е настанен в хирургичното отделение, след като лекарите са му направили 8-9 шева на главата. Майката-Ваня е със счупена ръка. Славчо с треперещ глас ни сподели, че усеща силни болки в главата..

„Нямаме конфликт със семейството, което ни нападна, започна изповедта си той. Помагал съм им с пари, за да направят сватба на момчето. 3000 лв. съм му дал да си направи сватба, не да ме трепе. Тази нощ те влязоха в дома ми. Завършихме снощи строежа на къщата ни. Покрихме къщата. Прибрахме се с жената. Те нахлуха. Удариха жената и я бяха хванали, за да не мърда. Тогава той, синът, ме удари по главата и съм паднал, не знам какво е станало. Челюстта ми е изместена, шиха ме. Избягал е и полицията го издирва. Не знам защо полицията не е задържала бащата.

Преди малко се обадих на обекта, на който работи бащата в селото, едно момче ми каза, че е там. Полицията снощи дойде до Спешна помощ. Само ме попитаха. И до там, не знам какво се е случило и какво е станало“, сподели Славчо. Той каза още, че ще заведат дело срещу извършителите. Семейството е намерено в безпомощно състояние от сестрата на Славчо, която им помогнала да стигнат до болницата.

“Не сме се карали, не сме спорили. Те нямат законни къщи. Има една част, която е лепната за къщата ми, но нищо. Гледах едно място там да го купя, до нашата къща, но те не са казали нищо за него. Като говорили със сина ми, питали защо ще купуваме мястото, а той им казал, ако искат те да го купят, да ползват те тези земи. Но не сме стигали до спор за мястото, не е имало конфликт или такива неща. Деца ми плачат в Англия“, каза още Славчо.

Именно от Англия с трепещ глас с нас говори Роси, дъщерята на Славчо. Заедно с брат й живеят там, но мислят да се приберат заради разтърсващия случай. „Родителите ми са на 65 години, болни са, имат диабет, кръвно, а сега и това. Имаме 2 сестри, които починаха, аз и брат ми сме в Англия…. Те са добри хора, не мога да разбера защо се е случило това, но искаме справедливост. По никакъв начин не одобрявам насилието! Искаме справедливост и виновните да бъдат наказани“, със сълзи сподели Роси. Тя ни предостави снимки на нейния баща, след направените шевове, както и на извършителя на побоя, който е в неизвестност-Симеон.

Случилото се разтърси и гърменското село Дъбница. Семейството вярва в справедливостта и това, че извършителите ще бъдат заловени и ще си платят за стореното. Ние също вярваме, че органите на реда няма да останат безучастни.