42-годишният бивш полицай от Поморие, който в събота размаха зареден пистолет и заплаши с убийство униформените си колеги, остава в ареста. 

Главната улица на Поморие почерня от полиция, ето какво се случва 


Към петимата служители Йордан К. отправил думите: „Ще ви избия всичките!“, „Ще ви избия до три!“, „Ще ви избия!“, „Изчезнете иначе ще ви застрелям!“, посочват от пресцентъра на прокуратурата в Бургас. 

Припомняме, че Йордан Т. се бе барикадирал в дома си на ул. „Княз Борис I” след бесен скандал. Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление - Поморие, които констатирали, че 42-годишният бивш полицай се държал агресивно и бил въоръжен с пистолет.

Първа СНИМКА на героя от заложническата драма в Поморие

Забелязвайки полицаите, помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи, като майка му успяла да излезе от къщата.

Баща му /трудноподвижен/ останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира. Помориецът излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са били водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление - Поморие.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Йордан К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че Йордан К. може да извърши ново престъпление.

Очевидец със смразяващ разказ за страховития екшън в Поморие 

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Йордан К.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ