Неизвестен извършител е стрелял тази нощ по автомобила на адвокат Светла Василева във Варна. По всяка вероятност оръжието е въздушна пушка. Пострадали няма.

При стрелбата са счупени две от стъклата на колата. Щети има върху багажника.

"Абсолютно нищо не е откраднато. Не е разхвърляно, дори жабката е отключена, нищо не липсва, дори дисковете са вътре", коментира Василева пред БНТ.Адвокат Василева работи по граждански дела. Заради случай на домашно насилие, по който работи, миналата седмица тя е получила заплаха по телефона от мъж, срещу когото има издадена ограничителна заповед."Той бе изведен от дома си. С цялата сила на закона бе ограничен да приближава детето си, съпругата си", каза още тя.Според адвокат Василева целта на вандалския акт е сплашване, свързано с работата ѝ. "Не се страхувам за живота си. Този, който е посегнал на автомобила ми, явно той се е почувствал заплашен от мен. Ако съм уплашила някого, ползвайки закона, и правните процедури, които ни дават възможност за защита, значи съм си свършила работата".

В района няма видеокамери, чиито записи биха помогнали в разследването на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.