Сериозен екшън се е разиграл в Приморско, става ясно от днешната хроника на ОД на МВР в Бургас. 22-годишен мъж от морския курорт е бил изнудван от група здрави мъже да им даде 4 хил.лева или вещи на тази стойност. Младият мъж не се подал на рекета, сигнализирал в РУП Приморско и за по-малко от 24 часа извършителите не само са заловени, но и осъдени, съобщава Флагман бг.
22-годишният Боян Стоянов и 25-годишният Стоян Иванов са осъдени по чл.143,ал.1 от Наказателния кодекс – за изнудване. Полиция и прокуратура са събрали достатъчно доказателства, които са били неоспорими в съда и за двамата мъже е нямало какво друго да направят освен да сключат споразумение с държавното обвинение.

„Благодаря на Районната прокуратура в Царево. В резултат на отличното ни взаимодействие в рамките на 13 часа има присъда”, каза тази сутрин директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

В основата на скандала в Приморско е предишни взаимоотношения на 22-годишния мъж с групата от Тополовград. Преди година той бил нает да извърши строителни дейности по обект в село Воден, община Ямбол. Договорили се за определена сума, приморчанинът получил 12 хил.лева, но реално претендирал за 20 хил.лева. Двамата бабаити от Тополовград пък настоявали той да им върне 4 хил.лева. Напрежението утихнало за близо година, докато мутрите не решили да тормозят отново 22-годишния мъж от Приморско. Те нахлули в дома му и му дали много кратък срок – или ще им даде 4 хил.лева или ще го пребият.

Мъжът не се подал на тормоза и сигнализирал на 112, след което е провела блестяща акция по бързото залавяне и осъждане на лицата.