26-годишният Живко Кючуков, който потроши беззащитна възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, е вменяем, може да ръководи действията си и да носи отговорност. Това е заключението на тройна съдебномедицинска експертиза, изготвена от специалистите от затворническата болница в Ловеч, съобщава burgasinfo.com.
Кючуков бе изпратен там по настояване на адвоката си. Той бе подложен на стационарни изследвания, които да установят страда ли Живко от параноидна шизофрения и бил ли е в медикаментозна ремисия по време на нападението. Това бе първото заключение на психиатрите от Бургас. Новото становище дава зелена светлина за начало на наказателния процес срещу него. Очаква се до месец да е готов обвинителният акт и случаят да бъде внесен за разглеждане в съда. И към настоящия момент Живко е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.   
 

Припомняме, че той бе задържан от полицията, след като на 9 май т.г. брутално преби пенсионерка на автобусна спирка в комплекс "Изгрев". На записа от охранителна камера, заснела нападението, се вижда как нападателят рита с всичка сила бабата в гръб и я събаря на земята, а после се връща с камък в ръка към нея. 

72-годишната жена бе приета в болница със счупена тазобедрена става и оперирана. Възстановяването й, според медици, ще отнеме половин година. Ако Живко бъде признат за виновен, може да получи до 10 г. затвор.