Прокуратурата в Сливен повдигна обвинение за блудство на английския пастор Даниел Хъл. От четвъртък той е задържан по подозрение за сексуални престъпления с деца от ромската махала на Сливен. 

„Повдигнато е вече обвинение на британския гражданин за извършени блудствени действия с повече от две малолетни лица. Вчера бяха проведени следствени действия и бяха събрани конкретни доказателства за тези негови действия, извършени на територията на Област Сливен”. Това заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Сливен Ваня Белева.

Британският гражданин бил известен на прокуратурата в Сливен още от 2016 година, когато е обявен за издирване от английските власти.

Тогава в България е получена европейска заповед за арест на Хъл, а той е предаден на страната си. Там излежава 15-месечна присъда за педофилия. След това се връща у нас и е открит от екип на Би Би Си.

А през 2018 година българските власти получават втора заповед за арест. Съдът обаче решава, че този път няма да върне англичанина в страната му.