Недоволен от заключението на съдебния медик Косьо Янков адвокат Благой Потеров поиска ексхумация на трупа на застреляния наркобос Иван Попов, по прякор Костов. Маститият бургаски защитник не можа да получи отговор на въпроса точно с колко патрона е разстрелян бургазлията. „Как така са намерени 3 проектила, а са произведени 9 изстрела?”, попита Потеров в съдебната зала, цитиран от Флагман.
Д-р Янков обясни, че е възможно част от куршумите да са се пръснали и е абсолютно нормално на местопрестъплението да не бъдат открити всички проектили. По неговите думи част от тях са останали в тялото на убития. Специалистът обаче бе категоричен, че в Костов е изпразнен цял пълнител от пистолет „Макаров” – общо 9 куршума, 2 от които поразили сърцето и се оказали смъртоносни за наркобоса.

„Всичко става прекалено бързо. Може за секунда-две да разбере какво се случва, но как ще реагира мозъкът не мога да кажа. Категорично има 4 изстрела в гърба”,  уточни Косьо Янков.

Стоян Стоянов от БНТЛ-Бургас пък обясни, че в пълнителя на пистолета „Макаров”, използван за убийството, има 8 куршума плюс 1 в цевта. По неговите думи оръжието може да произведе 9 изстрела, без да се презарежда. Звуците от щракане, които свидетелите са чули, може да са след издърпване на петлето или сваляне на предпазителя на пистолета, уточни експертът.

Логично съдебният състав не уважи скандалното искане на адвокат Потеров, но опитният бургаски защитник намери друго слабо място и атакува експертите, изготвили комплексната съдебно-медицинската психиатрична и психологична експертиза. Именно тя бавеше делото толкова време.
Адвокат Потеров поиска заключението да бъде изготвено от специалисти от Варна. Те обявиха, че убиецът Димитър Димитров-Бабата е напълно адекватен и не е стрелял в състояние на афект. Това явно не се хареса на Потеров и сега той поиска мнението на експерти от София.

Съдът уважи молбата на адвоката и отложи делото за 19 април. Очаква се тогава да бъде разпитан и последният очевидец на показната екзекуция – Димитър Стефанов. Той беше редовно призован, но не се яви на днешното заседание, тъй като учи в Германия.