Дипломиран преподавател по педагогика от София е сред арестуваните при специализирана операция срещу наркораспротстарението във Видинско. 25-годишният Мартин М. бил закопчан, докато бил на гости при баба си в село Ружинци, съобщава „Конкурент“, позовавайки се на свои източници.
Самият арест е впечатлил дотолкова местните, че те останали безмълвни при акцията на полицаите. Претърсванията били извършени в имоти, край жилището на бабата на задържания даскал, а колата му била вдигната и тарашена основно за дрога.Близки до семейството на арестувания твърдят, че той само имал диплома за висшист, но никога не е практикувал професията си. Живеел в столицата заедно с приятелката си, млада жена от Ружинци. Именно заради него е претъсван и имот в близкото село Гюргич, откъдето е покойният му дядо.Припомняме, че при проведената специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението във Видинско, били задържани двама жители на с. Дреновец - Е.В. /38г./- криминално проявен и В.С. /32г./, както и и Мартин М. /25г./ от София. От полицията не съобщават дали между тримата арестанти има връзка.При извършените процесуално-следствени действия разследващите открили и иззели 17 конопени растения с височина до 290 см, множество зелени стръкове и съцветия, 8 стъклени буркана с около 300 грама зелана листна маса, два плика със суха листна маса, електронна везна, както и препарати за растителна защита и торове – ползвани според първоначалните данни за отглеждане на растения от рода на конопа.При полевия наркотест тревата реагирала на канабис. Иззети били още 84 монети с различен диаметър и 96 предмета с различна форма и размери – всичките, носещи белези на археологически артефакти; 67 патрона с различен калибър; пушка с дървен приклад и патрон в цевта.

Материалите по случаите са докладвани по компетентност - в Районна прокуратура- Белоградчик и Окръжна прокуратура- Видин. Работата на разследващите продължава, в ОД МВР- Видин са образувани три досъдебни производства.