Бус с криминалисти се изсипа пред блока на Васил Капланов-Каплата, където се проведе следствен експеримент в жилището и джипа му, пише "Монитор". 

Униформените бяха в ж.к. „Бистрица“, където живее Капланов, както и безследно изчезналия Янек Миланов. Взимат се следи отвсякъде, като в специализираните действия участват полицаи от столицата.

Само преди ден стана ясно, че Каплата е арестуван за 72 часа, заради заплаха за убийство на дупничанина и председател на мото клуб „Неразделни братя" Димитър Недев. Повод за отправените заплахи станала публикация на Недев относно изчезването на Янек във Фейсбук.

Прокуратурата в Дупница води две производства срещу Капланов – едното за държане на боеприпаси, а другото за заплаха за убийство на Недев.

В хода на разследването е станало ясно, че Недев и Капланов са водили личен чат във фейсбук. След коментар на Недев с упрек, насочен към разследващите в Дупница, Капланов му написал на лично съобщение „Здрасти, няма ли да се видим с теб? Отдавна не съм те виждал, липсваш ми“.

Извънредна новина за фаталната Петя от Дупница и издирването на Янек 

Когато Недев го потърсил по телефона, Капланов отговорил: „Ааа, отворко, аз ти пиша. Не се прави, че не знаеш кой съм. Ах, ти, дупенце. Тук има едни приятели, които много искат да те видят утре, искаш ли?“

След това Недев е подал сигнал в полицията срещу Капланов, който преди ареста беше с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Задържана за няколко часа беше и бившата съпруга на Капланов – Петя Николова. От четвъртък тя е освободена, след като е дала така дългоочакваната ДНК проба. Към този момент не е ясно защо е искана проба от нея.

Действия по издирването на Янек Миланов продължават от страна на разследващите, но към този момент няма и следа от дупничанина.

Единственото, което се знае е, че той изчезва на 31-юли малко, след като се качва в джипа на Васил Капланов. Двамата мъже живеят в един квартал, а враждата им датирала от миналата година, след като Янек завързал връзка с бившата съпруга на Каплата – Петя.

По непотвърдена информация, Капланов е разследван и за бизнес с горива. Той имал фирма, дейността на която се разследва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ