Дрогираният шофьор, който прегази жена в Самоков преди година, поиска споразумение. Страните по делото имат срок до 28 май, едва след това магистратите от Софийския окръжен съд ще се произнесат.

Пред БНТ Виктор Делигълъбов каза, че съжалява за случилото се и ще си понесе последствията. Той добави, че все още не се е срещал очи в очи с пострадалата, защото не е имал тази възможност, но ако такава изникне, ще се възползва от нея като всеки един нормален човек.

През юни миналата година 24-годишният Виктор Делигълъбов блъска с колата си Недялка Джикова в центъра на Самоков. Минава през нея два пъти и бяга. По-късно е задържан. Установено е, че е бил под влияние на марихуана и кокаин.

Пострадалата не дойде в съда, защото се възстановява от тежките травми. В интервю за БНТ през март заяви, че вина имат и родителите на Виктор.

"Най-малкото, че и баща му е бил с него. Не мога да си го представя, ако толкова не можеш да се справиш , ще му вземеш ключа от колата и ще го поставиш на другата седалка и няма да му даваш да кара", каза Недялка Джикова.

"Това е един незрял човек, млад, незрял човек, неоценява според мен последиците в резултат на деянието", каза Людмил Рангелов, адвокат на пострадалата.

Защитата на подсъдимия настоя за споразумение.

"При споразумението е въпрос на договаряне. Пак казвам това е идея, ако се осъществи, осъществи, ако ли не, ще си разпитваме свидетели и експерти. Това е губене на време за всички", каза Христо Ботев, адвокат на подсъдимия.

Адвокат Ботев поиска и отпадане забраната на Делигълъбов да напуска страната, както и намаляване на паричната гаранция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ