27-годишният криминално проявен Иван Емилов Иванов от братядаскаловското село Гранит е задържан по обвинение в убийство на местен жител, извършено в ранните часове на 22 август.

В хода на образуваното досъдебно производство е намерено оръжието, незаконен пистолет АП, от който са били произведени 8 изстрела, а три от куршумите са попаднала в гърдите и корема на спящия в кревата си в тоя час 29-годишен Минчо Стефанов, пише "Монитор". 

Извънредно! Пипнаха изверга, убил брутално Минчо в леглото до любовницата му

Убийството е извършено от осъждания за дребни кражби Иван Иванов, който е направил частични самопризнания.

Той е следствен и за опит за убийство отпреди 3 години. Мъжът е завършил само седми клас, след излизането си от затвора се хванал да работи във фирма, производител на велосипеди.

По думите му до решението да застреля зет си /жертвата е живеела на семейни начала със сестра му Мария/ дошло след нейните многократни оплаквания от тормоз и побоища.

Пистолетът е бил открит при обиски в дома на брат му Бисер, който също има зад гърба си няколко осъдителни присъди за кражби.

Извършените експертизи са доказали, че точно с това оръжие е извършено престъплението, коментираха от старозагорската окръжна прокуратура, откъдето поискаха Иван Емилов да остане за постоянно в ареста. Не било изключено към него зад решетките да се присъедини и Бисер за съучастничество.

При укриването на пистолета марка АП  участвалите и останалите общо трима братя на задържания.

Сигналът за смъртта на Минчо Стефанов е бил подаден в РУ „Полиция“ – Чирпан от двамата братя, първоначалната версия беше, че неизвестен е разбил вратата на къщата и от упор застрелял спящата до съпругата си жертва, след което се е укрил.

Жителите на Гранит разказват, че 29-годишният Минчо е изтърпял присъда за убийство на 69-годишна жена от съседното село Черна гора, извършено докато не бил навършил пълнолетие на 25 януари 2007 година.

Страховити разкрития за застреляния в леглото до любовницата си мъж в село Гранит

Напуснал е килията преди 3 години, тогава заживял с втората си братовчедка в родното село на баща си Гранит. Жената имала момиченце от предходна връзка.

В началото на тази година Мария е била изпратена в Кипър уж като домашна помощница, а всъщност е трябвало да работи като проститутка, разказват жителите на Гранит. След огромен скандал близките й събрали немалка сума, с която я откупили от сутеньора и тя се завърнала през пролетта обратно в България.

Оказало се обаче, че е преживяла тежка психическа травма и не е в състояние да гледа малкото момиченце, което е дадено на приемно семейство.

Деня преди убийството Мария е била на преглед при психиатър в Стара Загора, коментираха неофициално разследващите. Една от защитните тези на обвинения в убийството е че зет му е притискал Мария да стане нощна жрица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ